Jij bent goed genoeg

KMikt waarborgt privacy van gegevens

Als ouder wil je het graag perfect doen. Je wilt dat je kind gelukkig is en je vindt t vreselijk om je kind verdrietig, boos of teleurgesteld te zien, niet waar?

Maar weet je, je hoeft het helemaal niet perfect te doen. Jij hoeft het niet altijd op te lossen en je hoeft niet altijd te weten hoe het moet. Laat het los en leun wat meer achterover. Er voor je kind zijn en met volle aandacht naar je kind luisteren is vaak genoeg. Jij bent goed genoeg.

Het is voor je kind veel beter om te zien dat jij als ouder niet perfect bent, dat je een mens bent met al jouw sterke én zwakke punten. Dat je je weleens vergist, het even niet weet en dat je ook weleens boos, teleurgesteld, moe en verdrietig bent, of geen zin hebt, net als je kind. Hoe je hier als een volwassene mee kunt omgaan, dat leert je kind van jou. Maar alléén als je het dus laat zien, dat jij er ook last van hebt, hoe je ermee omgaat en dat ook jij nog steeds lerende bent.

Van perfecte ouders leert een kind niks behalve het idee dat hij/zij zelf óók perfect moet zijn en nu dus niet goed genoeg is.

Het tegenovergestelde van het idee dat je je kind wilt geven, niet waar?

Ik kan je hier handvaten voor geven!

Naar boven