Als kindercoach biedt Karin Mulder korte en effectieve therapie

Eerste hulp bij geluk

In mijn praktijk begeleid ik kinderen van 4 tot 12 jaar die extra hulp kunnen gebruiken omdat ze niet lekker in hun vel zitten, moeite hebben met bepaalde situaties of door omstandigheden uit hun evenwicht zijn geraakt.

Als ouder wil je graag dat het goed gaat met je kind. Dat het zich veilig en gelukkig voelt. Je kind zelf wil natuurlijk ook graag gelukkig zijn. Soms is het dat even niet en heeft het wat hulp nodig. Gelukkig kan ik die hulp als integratief kindertherapeut bieden.

Werkwijze

In mijn als speelkamer ingerichte praktijkruimte observeer ik je kind en stel ik vragen terwijl we spelen, knutselen, bouwen of verkleden. Soms wil een kind niet spelen, maar graag een gesprek. Ik ga helemaal mee in de ervarings- en belevingswereld van je kind. Zo kom ik er het beste achter waar je kind last van heeft, wat zijn hulpbronnen zijn en wat je kind nodig heeft.

Doen de problemen zich vooral op school of in de klas voor? Dan ga ik naar de school van je kind voor een gesprek met de juf of meester. Ik observeer in de klas en zo nodig ook op het schoolplein.

Integratieve kindertherapie geeft het kind zelfvertrouwen

Zelf veranderen

Ik maak je kind bewust van zijn eigen gedrag, gevoel en gedachten en zijn interne hulpbronnen. Samen kijken we wat het zelf kan doen om van een huidige naar een gewenste toestand te gaan. Nare gevoelens leren verdragen, verantwoordelijkheid nemen voor je problemen en leren hoe je ze oplost is een belangrijk onderdeel van de sessies. Je kind bepaalt wat het wil doen en bepaalt het tempo van zijn eigen proces.

Kortdurend en effectief

Integratieve kindertherapie is laagdrempelig, effectief en in principe kortdurend. In de meeste situaties kan je kind na 10-15 sessies weer zelf verder.

Een sessie duurt 50 minuten. Na elke 4-5 sessies evalueren we in een oudergesprek hoe het gaat. Ik geef ouders handvaten mee voor thuis. Om het opvoeden leuker en gemakkelijker te maken en gewoon samen plezier te kunnen hebben.

Integratieve kindertherapie zonder wachtlijst

Betrokken ouders

Ik kan je kind het beste helpen als ik weet hoe beide ouders in de opvoeding staan. Dat kan soms verschillend zijn. Ik vraag jullie daarom ook om allebei aanwezig te zijn tijdens de oudergesprekken. Zo kan ik jullie er beide bij betrekken, indien nodig op verschillende manieren.

Voordat we beginnen, stuur ik jullie een vragenlijst die ik graag ingevuld retour ontvang. Tijdens de eerste afspraak bespreken we de vragenlijst en de reden voor aanmelding. Als het klikt en jullie willen verder, dan:

  • vraag ik jullie om beiden de behandelovereenkomst te ondertekenen (toestemming voor de therapie) en de privacyovereenkomst
  • plannen we meteen de eerste 5 sessies met je kind
  • plannen we het tweede oudergesprek

Kosten en vergoedingen

Ik ben geregistreerd lid van een erkende beroepsvereniging waardoor het mogelijk is om de therapie (gedeeltelijk) vergoed te krijgen. Op de pagina tarieven vind je meer informatie over mijn tarieven en vergoedingen.

Contact

Ben je benieuwd wat ik voor je kind kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. Heb je als ouder, zelf of met hulp, al van alles geprobeerd? De ervaring leert dat ik als integratief kindertherapeut je kind wèl kan helpen.

Naar boven