Ik gun het elk kind om zo te genieten en plezier te hebben en om op zijn eigen manier te leren over zichzelf en het leven

Ik ben Karin Mulder, integratief kindertherapeut, puber- en jongerentherapeut i.o. en ouder- en kindercoach. Ik heb een eigen praktijk in Noordhoek en Made waar ik kinderen en hun ouders ondersteuning op maat bied. Ik richt me in het bijzonder op kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar (basisschool).

Als integratief kindertherapeut help ik kinderen hun eigen geluk te realiseren. Waar het nodig is: in het gezin, op school, op de opvang of welke andere plek ook.

Karin Mulder integratief kindertherapeut

Mijn achtergrond

Tijdens mijn studie (Omgevingstechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven) werd ik getroffen door het promotieonderzoek van kinderpsycholoog dr. Joost van Andel 'Woonomgeving en kinderen' (1985). Dat liet mij niet meer los. Onder Joost zijn begeleiding ben ik afgestudeerd en hetzelfde pad op gegaan.

Ik heb verschillende wetenschappelijke onderzoeken afgerond naar het buitenspelen van kinderen in verschillende steden in Nederland (1997 en verder) en ook in Barcelona (1994). Mijn interesse ging daarbij altijd uit naar het 'creatieve buitenspelen' oftewel het zelf maken en fantaseren en de rol van flora en fauna daarin.

Mijn passie

Tijdens de jarenlange onderzoeken en observaties van buitenspeelgedrag en mijn projecten in complexe stadswijken voer(de) ik de meeste vreemde en interessante gesprekken met kinderen en jongeren. Ik kwam er pas later achter dat het een vak was: filosoferen met kinderen.

Om me daarin verder te bekwamen, volgde ik een cursus in Gent 'gespreksleider Filosoferen Met Kinderen (FMK)' bij Richard Anthone ('Socrates op de speelplaats', 2007). Daarnaast volgde ik een paar internationale masterclasses in Gent.

Mijn kracht

Gaandeweg merkte ik dat mijn werkelijke kracht zit in het één op één contact met kinderen. Ik vond mijn draai helemaal tijdens de opleiding Integratieve Kindertherapie, een 4 jarige post-HBO/WO studie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Daarna ben ik de opleiding Integratief Puber- en Jongerentherapeut (IJT) gaan volgen bij de Druppel Academie in Haarlem.

Tussen mijn beide beroepen omgevingstechnoloog en kindertherapeut is een kruisbestuiving ontstaan. Op beide vlakken resulteerde dit in een verdere ontwikkeling en diepgang in mijn werk. Voor mij brengt het tevens de verbinding tussen mijn technische analytische kant en mijn sociale empathische kant!

Mijn jeugd

Als kind speelde ik veel en intensief buiten: hutten bouwen, fantaseren over indianen, paarden en onderzeeboten, in bomen klimmen, geheime schatten verbergen in knotwilgen, stenen en takken verzamelen, noem maar op. Ik gun het elk kind om zo te genieten en plezier te hebben en om op zijn eigen manier te leren over zichzelf en het leven.

Als Integratief Kindertherapeut help ik je kind graag op weg. En ik geef ouders handvaten om het ingezette traject thuis voort te zetten.

Lidmaatschap en registratie

K.v.K.nr: 24481265

SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg): 16229 

SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd): 140003727

AGB-code Praktijk: 90065127

AGB-code Zorgverlener: 90105871

Graag wil ik bedanken

Rebecca en Jelle voor de tekeningen

Anja Ligtenberg voor de portretfoto

Esther Göppel voor de teksten en algemeen advies

Christine de Jongh voor de website

Naar boven