Stijging emotionele problemen onder jongeren

Integratieve kindertherapie is laagdrempelig

“Volgens het Nederlands Jeugdinstituut doen steeds meer jongeren een beroep op jeugdzorg. Ondertussen kampt een groeiend aantal gemeenten met flinke financiële tekorten op dit gebied. Hoe het tij te keren?” (NJI dec 2018)

“Eén op de vijf jongeren kampt met psychische problemen.” (GGZ mei 2018).

“Jongeren kunnen een les in psychologie goed gebruiken.” (Stichting MIND 15 dec 2018)

“Het UMCG biedt een online cursus aan voor jongeren over psychische gezondheid (UMCG 2018).”

Is het geven van psychologische les werkelijk de oplossing voor de stijging van emotionele problemen onder jongeren?

Volgens de Integratieve zienswijze bezit iedereen kracht, wijsheid en een zelfhelend vermogen. Het gaat erom dat je deze kracht bij jezelf weet te vinden en deze vervolgens kan inzetten. Een kind dat ontdekt heeft hoe dit bij zichzelf werkt, kan nu én later beter omgaan met nare gevoelens en tegenslagen en kan zichzelf helpen om zich gelukkig(er) te voelen. In de Integratieve Kindertherapie kun je dit samenvatten in twee sleutelwoorden: Ik-sterkte en Interne lotsbepaaldheid. Ik help je kind deze te vinden. Als ouder speel je echter ook een belangrijke rol in deze ontdekkingstocht. Je kunt namelijk je opvoedstijl veranderen van liefdevol verzorgen naar liefdevol begeleiden. Hoe je dat doet? Ik vertel het je in een oudergesprek.

Naar boven